Roy Soetekouw

 

In het huidige dagelijkse leven ben ik: commercieel fotograaf, vader van twee zoons en een dochter, kunstenaar en enthousiast PHOC-docent.

 

Na een studieswitch van communicatiewetenschappen naar fotografie, studeerde ik in 2012 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Inmiddels al actief als freelance fotograaf en docent aan de Fotoacademie maakte ik na mijn afstuderen met  geënsceneerd werk een goede kickstart in de fotografiewereld met verschillende awards en onder andere publicaties in SHUTR, Pf, Focus, Zoom en de Fotograaf.

Mijn passie voor het doorgeven van fotografiekennis zorgde ervoor dat ik ook mijn eigen lessen ging geven, dat uiteindelijk in 2014 uitmondde in het Nijmeegse fotografieplatform PHOC.

 

 

www.roysoetekouw.nl

Lennard Heijer

 

Bij PHOC dé Fotoschool zien we fotografie als een vorm van zelfexpresie. Je leert bij ons hoe fotografie meer kan zijn dan een creatie van een mooi beeld. 

 

Natuurlijk is de techniek belangrijk, maar wij vinden de inhoud van de foto minstens net zo belangrijk! Wij bieden jou de juiste middelen waarin je je persoonlijk verder zal ontwikkelen. En we zorgen ervoor dat je de techniek onder de knie gaat krijgen. In onze lessen bieden wij een veilige en gezellige sfeer waarin je jouw fotografie tot een hoger niveau gaat tillen.  

 

Ik ben Lennard Heijer, één van de oprichters en docenten van PHOC dé Fotoschool. In mijn carrière als fotograaf heeft zelfontwikkeling een essentiële rol gespeeld. Voor mij is fotografie altijd een zoektocht naar wat jij in de wereld van beeld kan toevoegen. Wat maakt jouw foto nou precies jouw foto?

 

Binnen alle cursussen van PHOC dé Fotoschool neemt deze vraag een belangrijke plek in. Als docent besteed ik veel aandacht aan jou, de persoon achter de fotograaf. Ik stel kritische vragen en breng samen met jou in kaart wat de essentie van jouw fotografie is. Op deze manier wil ik doceren/coachen, dit past bij me. Ik ben soms confronterend, kritisch, maar nooit belerend. Ik begeleid je graag in dit proces!

 

Zelf fotografeer ik veelal op straat. De spanning die het fotograferen van niets vermoedende voorbijgangers met zich meebrengt heb ik nodig om aan te staan. Het allereerste moment van kennismaken vind ik interessant, de blik in iemands ogen bij de bewustwording van de ontmoeting. Ik gebruik vaak hard flitslicht en fotografeer van heel dichtbij, lekker dicht op de huid. Redelijk brutaal dus!

 

Daarnaast ben ik de trotse vader van twee te gekke zoons!

 

www.lennardheijer.nl