PHOCtalk: carla kogelman 13.09.2018

Donderdag 13 september zal Carla Kogelman in Brebl op het Honigcomplex te Nijmegen een lezing geven die een inzicht geeft in haar werk.

 

 

Carla Kogelman

 

 

Carla Kogelman (1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie. In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire / journalistiek / portret. Een maand later won ze de Zilveren Camera met portretten van acteurs back stage. Kogelman wint veel prestigieuze prijzen waaronder 2 x World Press Photo; 6 x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona ;  2 x Alfred Fried Photography Award, en de SO 2013 Award.

 

Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven. Poëtisch, tijdloos en herkenbaar. Dichtbij en puur. Ze is gefascineerd door de eigenzinnige leefwereld van kinderen en de backstage wereld van theater, film en sport.

 

In opdracht werkt Kogelman voor magazines en kranten, geeft masterclasses en workshops in binnen- en buitenland en begeleidde kandidaten in de Italiaanse Master of Photography naast Steve McCurry en Martin Parr. Daarnaast werkt ze aan haar eigen projecten. In november 2018 komt haar boek uit I AM WALDVIERTEL .

 

Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Door steeds terug te komen bij dezelfde gezinnen, krijgt ze een goed inzicht in hun persoonlijke sfeer en de mogelijkheid om ongedwongen speciale momenten te pakken. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL waarin ze de twee Oostenrijkse zusjes Hannah & Alena volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën observed portraits en long term project.

 

 

 

De lezing gaat over haar fascinaties, werkwijze en aanpak.